torsdag 17 mars 2016

Sjukstuga

Idag har jag varit ledig från strålningen på grund av maskinservice. Tur var väl det eftersom jag vaknade med en sån förkylning... Har bara kunnat ligga på soffan och snyta näsan röd hela dagen. Skulle egentligen åkt på en liten utflykt med min vän S men fick ju ställa in det också. Mitt emellan alla snytningar och hostningar kommer hon hit med en bukett tulpaner och ett gott te! Tack, det uppskattas verkligen i sjukstugan!

Igår var jag hos läkaren på onkologen igen (sista besöket för tredje gången). Den CT röntgen jag gjorde förra söndagen visade att allt står bra till i kroppen. Inga tecken på cancer! Det var glädjande nyheter :)
Försökte fråga litegrann ifall jag borde vara noga med gynekologbesök nu under Tamoxifenbehandlingen (många tjejer i bröstcancergrupperna på Facebook säger att deras onkologer rekommenderar det). "Nää, det finns ingen anledning att gå på extrakontroller" "Jo, visst kan man få förtjockad livmoderslemhinna av Tamoxifen" "Vi rekommenderar inte extrabesök här i Göteborg" "Det finns en ökad risk för livmodercancer, men det upptäcker man ju eftersom man får kraftiga blödningar" "Om du är orolig kan du ju boka en tid".
Ja, men så klart att jag hellre upptäcker eventuella problem tidigare hellre än senare om jag får välja. Det är också väldigt oklart ifall det skulle vara farligt eller dumt att ha en förtjockad livmoderslemhinna... Liksom, vad händer då?! "Jo, i så fall bör ju den avlägsnas"... Okej... varför? Och hur ska jag veta ifall jag har det om jag inte går på kontroller?

Jag hann också upp på avdelningen för att ge onkologsyrran en stor kram, inte för att jag någonsin vill sätta min fot där igen (som patient) men det var ändå himla kul att träffa henne igen!
Mannen och jag glufsade i oss varsin räksallad på rekordtid och försökte njuta av den härliga vårsolen utanför Pressbyrån och sen var det dags för mig att hoppa upp på strålningsbordet för elfte gången.

Imorgon hoppas jag på att vakna piggare och fräschare än idag eftersom jag har planer på att åka till jobbet på förmiddagen. Bara veckor kvar till mitt vanliga liv, med jobb, gym och familj! Kan inte vänta... Fan vad skönt att slippa Sahlgrenska!!

4 kommentarer:

 1. Fan va HÄRLIGT det låter, du är på rätt väg. Gud va jag är avundsjuk. Längtar efter att få krama ssk adjö. Massa kramar!!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är nästan så att jag är avundsjuk på mig själv :) Du vet att det snart är din tur att kramas adjö! Du måste bara ge den där jävla cancern en omgång först.
   Stor kram tillbaka!

   Radera
 2. Så godt å lese at alt er på rett vei!! Vi gleder oss til å få deg tilbake på jobb :-) !

  SvaraRadera