fredag 25 mars 2016

Projekt återuppbyggnad

Igår var jag hög på livet! Kände mig oövervinnerlig och stark! Eller åtminstone på god väg att BLI stark. Första besöket på gymmet sedan... jaa... sedan ett annat liv kom emellan. Jag har inte velat gå dit sedan jag fick beskedet om cancern. Först för att jag trodde att jag skulle dö (onödigt att spendera den sista tiden på gymmet) och sedan för att det känts obeskrivligt obekvämt att gå till gymmet i mössa. Men igår var det alltså dags! Helt enligt planen "projekt återuppbyggnad" som startade i måndags.
Projekt återuppbyggnad är exakt vad det låter som - min plan för att stärka upp min misshandlade och fluffiga kropp. I planen ingår morgonpromenad minst varannan dag, yoga 2-3 ggr i veckan och styrketräning minst 2 ggr i veckan.
Så igår var första besöket på gymmet och jag använde bara de lätta, lätta vikterna, både för att kroppen ska vänja sig och för att jag ska känna mig stark. Och det gjorde jag!!
Och tänk att till och med de lätta vikterna kan ge träningsvärk :)Viktnedgång är väl egentligen inte det primära i projekt återuppbyggnad, men det hade ju varit en trevlig sidoeffekt att kunna knäppa sina byxor igen. Det viskas ju tyvärr om att viktnedgång kan vara svårt (omöjligt??) i kombination med hormonmedicinen...
Jag har iallafall redan tappat de värsta kortisonkilona och mitt ansikte ser inte längre ut som en fotboll vilket jag är glad för! Aptitlösheten hänger ju också i, så det åker ju inte in lika mycket i kakhålet längre som det har gjort.
Ja, alltså det är så mycket som känns riktigt bra just nu! Bara nio gånger strålning kvar och sen lämnar jag cancervärlden bakom mig. Visserligen med lite skavanker här och där, lite kvarhängande trötthet och ont i leder av medicinen, men va fan!! Jag lever!

5 kommentarer:

 1. Härliga vårvibbar! Ja, vem hade trott att styrketräning skulle vara så kul och peppande? Håller helt med dig. Heja heja! Och en helt ovetenskaplig observation är att under perioder när jag har styrketränat mer, på bekostnad av springande, så försvinner grammen snabbare. Glad påsk på dig!

  SvaraRadera
 2. Jäklar vad grym du är, du är på gym mm mm mm, vad kan jag skylla på nu??!! Du är bäst snygging!! Styrkekramar behöver du ju knappast m skickar ett gäng ändå ;-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Tack Susanne! Snart dags för en snabbskogspromenad kanske? Kram på dig!!

   Radera
  2. Absolut, du drar mig så är jag på ;-)! Kram tebax <3

   Radera